Erja Lyytinen oli ensimmäinen Sibelius-Akatemiassa sähkökitaraa pääaineenaan opiskellut nainen ja hän valmistui sieltä vuonna 2010 musiikin maisteriksi. Opinnäytteensä hän teki Son Housen delta-soittotyylistä. Uransa aikana Lyytinen on toiminut lämmittelyesiintyjänä muun muassa Robert Plantille ja Tom Jonesille. Näiden lisäksi hän on esiintynyt Joe Bonamassan, Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Carlos Santanan kanssa.

Vuonna 2017 Lyytinen valittiin ”Vuoden parhaaksi blues-kitaristiksi” European Blues Awards -äänestyksessä. Vuoden 2019 marraskuussa hän sijoittui Guitar World -lehden ”Maailman parhaat blueskitaristit” -äänestyksessä sijalle 14.

Erja tulee esiintymään Sawo Livessä 8.toukokuuta akustisena triona kolmen setin ajan. Samalla kuullaan myös Jani Koskisen syvähaastattelu Erjasta nuotion äärellä.

Translate »