Lappeenrannasta lähtöisin olevan Mokoman nousujohteinen suosio alkoi vuonna 2003 Kurimus-albumia edeltäneestä singlejulkaisusta Takatalvi, joka esitteli yhtyeen uuden, aiempaa raskaamman tyylin. Tyylinvaihdoksen myötä yhtye on todennut tekevänsä nyt musiikkia, joka todellisuudessa on heille sydäntä lähellä. Vuonna 2003 Mokoma perusti julkaisukanavakseen oman Sakara Records -levy-yhtiön, joka on sittemmin laajentanut toimintaansa myös muihin yhtyeisiin (muun muassa Stam1na, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus ja Jarkko Martikainen).

Mokoma on uransa aikana julkaissut yhteensä 11 sähkökokoonpanolla soitettua albumia ja 2 akustista levyä sekä lukuisia singlejä sekä EP:itä. Yhtyeen albumeista viisi (Sydänjuuret, Kuoleman Laulukunnaat, Luihin ja ytimiin, 180 astetta, Elävien kirjoihin) on myynyt kultaa. Vuodesta 2006 lähtien kaikki Mokoman pitkäsoitot ovat nousseet julkaisunsa jälkeen virallisen listan paalupaikalle. Näiden lisäksi myös Viides vuodenaika -EP sekä Mokoma -DVD ovat myyneet kultaa ja vieneet ykköspaikat virallisilla myyntilistoilla. Yhteensä Mokoman äänitteitä on myyty kaiken kaikkiaan lähes 150 000 kappaletta.

Helmikuussa 2020 Mokoman Ihmissokkelo-nimeä kantava albumi on yhtyeelle jo yhdestoista. Albumin julkaisun jälkeen Mokoma lähti Sokkelon kivitys 2020-levynjulkaisukiertueelle. Kiertue kuitenkin keskeytyi neljän keikan jälkeen, koronaviruspandemian takia ja näin ollen yhtye siirsi suuren osan kiertueen keikoista myöhempään ajankohtaan.

Nyt sinulla on mahdollisuus päästä kuulemaan Mokoma, kun bändin kiertue saapuu viimeinkin Kuopioon Sawohouse Undergroundiin 28.10.2021

Keikan lämmittelijänä soittaa Stoned Statue klo 20.00. Mokoman Show time klo 21.00

Huom. aiemmin Henry’s Pubin koronavuoden siirtämälle keikalle ostetut liput käyvät tälle keikalle sellaisenaan.

Keikka on aiemmin siirtynyt, ja myös alkuperäiselle päivälle 11.4.2020 sekä siirtyneille päiville 29.10. ja 4.4.2021 ostetut liput käyvät tälle korvaavalle päivälle sellaisenaan. 

Ikäraja: K-18

Ennakkoliput saatavilla TIKETISTÄ. Liput ovelta 25 €, mikäli jäljellä.

Ovet avautuvat klo 19.00. Showtime klo 21.00

Translate »