Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus tunnetaan uniikista raskaan rokin soundistaan.

Yhtye perustettiin vuonna 1996 ja se teki huikean kahdeksan vuotta kestäneen uran suomalaisen raskaan rokin estradilla. Seitsemästä albumista neljä on ylittänyt kulta- tai platinarajan, ja myöskin live-esiintymisten suosio oli ennennäkemätön. Kokoonpanon tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat esimerkiksi Nyt on mies!SurupukuLumessakahlaajatRajaton rakkausKylmä tilaHyvä ihminen ja Suomi sata vuotta. Myytyjä albumeja on yli 130 000 kappaletta.  Vuonna 2002 yhtye palkittiin peräti neljällä Emma-palkinnolla (Vuoden pop/rock-albumi, Vuoden albumi, Vuoden biisi sekä Vuoden yhtye). Joulukuussa 2004 yhtye jäi määrittelemättömän pituiselle keikkatauolle, kunnes noin kaksi vuotta myöhemmin kertoi uransa päättyneen lopullisesti.

Helmikuussa 2017 kokoonpano päätti kuitenkin vielä tehdä paluun ja julkaisi Pitkän kaavan mukaan singlen helmikuussa 2017. Kesäkuussa ilmestyi toinen single-lohkaisu, Suomi sata vuotta. Kummastakin kappaleesta julkaistiin myös video. Lokakuussa tuli vielä kolmas sinkku Isä ei jätä ja marraskuussa 2017 paluualbumi Lauluja Suomesta. Musiikin julkaisee Sakara Records. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus palasi suurimmille festarilavoille kesällä 2018.

Yhtyeen kuudetta studioalbumia nimeltään Mahdoton yhtälö ei tarvinnut odottaa onneksi pitkään. Heti alkuvuodesta 2020 julkaistiin ensimmäinen single Kolme vuotta sitten ja albumi heti perään maaliskuussa.
Bändin keikoille paluuta on odotettu. Vuoden 2019 aikana Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus teki vain yhden 10 esiintymisen lyhyen kiertueen, ja senkin poikkeuksellisesti akustisesti. Keväällä 2021 yhtyeelle ojennettiin kultalevyt kappeleiden Lumessakahlaajat (3 milj. striimausta) ja Suomi sata vuotta (2 milj. striimausta). (Lähde: Dex Viihde Agency)

Nyt Timo Rautiainen ja trio Niskalaukaus on viimein keikalla Sawohouse Undergroundin lavalla 18.12.2021

Keikkaa on lämmittelemässä kuopiolainen Once Around the Sun, joka ammentaa musiikkiinsa vaikutteita 70-luvun progesta ysärirokkiin. Bändin jäsenet ovat niittäneet mainetta muun muassa yhtyeissä Verjnuarmu, Messiah Paratroops, The Evolution ja Kruor.

Ovet auki klo 20.00. Showtime: Around the Sun klo 21.00 ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus klo 22.00.

Liput kannattaa hankkia ennakkoon TIKETISTÄ ennen kuin loppuvat !

Translate »