Pohjoiskarjalainen laulaja-lauluntekijä Ilja Teppo hyppää sooloartistin saappaisiin lokakuussa julkaistavan Onnen osakkeita -albumin myötä.  Samalla hän saapuu ensimmäistä kertaa myös Sawohouseen.

Ilja Teppo on todellinen musiikkikentän erikoismies. Vaikka Iljan laulut eivät ole juuri soineet kaupallisten radioiden soittolistoilla, on hän kiertänyt Suomea jo yli kymmenen vuoden ajan, tehden miltei 1500 keikkaa kaiken kokoisissa ja näköisissä tapahtumissa.

Ilja on vastannut laulujen teosta monissa levytyksissä, viimeksi hänen aiemman orkesterinsa Kaukolasipartion kanssa. Hänen omat soololaulunsa sen sijaan ovat käytännössä kulkeneet hänen mukanaan vain tien päällä keikoilla.

Ilja muistelee hiukan hetkeä, kun päätös soololevyn tekemisestä syntyi.

– Vierailin syksyllä 2020 laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikaisen pihapiirissä Riihimäellä. Soittelin biisejäni Jarkolle ja hän sanoi, että näitä pitäisi alkaa laittaa levylle. Se oli sellainen selkeä käynnistyskohta levyprojektille.

Nyt mies on kasannut itsensä ja laulujensa ympärille orkesterin, jossa soittavat Pertti Feller (kitara), Ville Karjalainen (trumpetti), Tommi Ilonen (koskettimet), Tero Hyttinen (rummut) ja Sampsa Asikainen (basso). Levyn tuottaja on Leevi & Leavings -yhtyeestäkin tuttu Niklas Nylund.

Levyn tyylisuuntaa kysyessä Ilja hiukan kiemurtelee tuolissaan.

– Sanotaanko näin , että levystä tuli popimpi kuin ajattelin. Se ei ole lainkaan huono asia. Poljento on kohdallaan. Biisit on lähtökohtaisesti hyvinkin laulaja-lauluntekijä-lähtöisiä, mutta tuottajan ja bändin kanssa ne saivat mielenkiintoisen uudenlaisen kuorrutuksen. Uskon että ihmiset voi löytää sieltä biisejä eri tunnetiloihin.

Omien laulujen lisäksi illassa kuullaan omalla twistillä sovitettuja covereitakin. Iljan keikoilla ovat saaneet tilaa muun muassa Gösta Sundqvistin, Tuomari Nurmion, Veikka Lavin kuin Jaakko Teponkin klassikot. Viimeiseksi mainitun legendaarisen savolaisen kupletistin kanssa Iljalla on myös vahva veriside. Onhan kyseessä isä ja poika.

Ilja Teppo esiintyy ystävineen Savohouse Undergroundissa lauantaina 12.11.

Ilja Teppo (Laulu),

Pertti Feller (kitara), 

Ville Karjalainen (trumpetti), 

Tommi Ilonen (koskettimet), 

Tero Hyttinen (rummut)

Sampsa Asikainen (basso)

Lipun hinta ennakkoon: 15.00€ + vm,  Lipun hinta ovelta: 20.00€, Ovet: 20.00, Showtime: 22.00

Translate »