• Tarhakuja 1 Kuopio Kuopio 70780 Finland
  • +358 10 338 9490

Helsingin Käpylässä vuonna 2009 perustettu Kuningasideaon reggaen ja rapin syövereistä inspiraationsa löytänyt kokoonpano, joka on kolmetoista vuotta kestäneen matkansa aikana työntänyt genrerajat sulatusuuniin, muovaten yhteissoitollaan itselleen tunnusomaisen tyylin.

Yhtyeen vuonna 2012 julkaistu debyyttialbumi On uusi aika pitää sisällään muun muassa sinkun Enemmän duoo ku sooloo, joka nousi yhdeksi vuoden isoimmista hiteistä ja soi edelleen radioaalloilla. Menestys noteerattiin Vuoden Tulokas-tittelillävuoden 2012 Funky Awardseissa sekä saman kategorian ehdokkuudella Emma Gaalassa. Yhtyeen toinen albumi Nimi on enne julkaistiin syyskuussa 2014. Levyltä löytyvät esimerkiksi kappaleet Pohjolan tuulet, joka oli yksivuoden 2014 soitetuimmista radiohiteistä Suomessa, sekä menestyssingle Seis maailma. Kolmaspitkäsoitto jatkoi yhtyeen lentoa kesällä 2018. Sen tunnetuimmaksi hitiksi nousi kirkkaasti platinaa saavuttanut Sä saat mut-single.

Kuningasidea palasi live- ja julkaisukantaan julkaisemalla odotettua uutta musiikkia kesällä 2022, sekä keikkailemalla festivaaleilla. Sisäänkirjoitettu ja Turku-Tampere, sekä Sinä, minä ja aika-singlet ovat saanet erinomaisen vastaanoton niin Spotifyssä, kuin yleisön keskuudessa.

Keväällä 2023 yhtye lähtee uuden musiikin kera kauan odotetulle levynjulkaisukiertueelle. Yhtye kiertää Suomea maalis-huhtikuun ajan. Bändin hittikimara, tiukka soitto, yhteisen tekemisen ilo näkyy ja kuuluu. Kuningasidean keikat nostavat suupielet väkisten ylöspäin! Bändi on parhaimmillaan livenä ja se on ehdottomasti koettava jokaisen itse.

Kuningasidea Ohjelmaravintola Maximissa PE 31.3.23

Liput ennakkoon 20 € sekä ovelta 25€. TIKETTI.FI

Ovet avautuvat klo 19.00, showtime klo 20.30

Tapahtuma on siirtynyt Sawohousesta Maximiin (Haapaniemenkatu 34, Kuopio). Sawohousen keikalle ostetut liput käyvät tapahtumaan sellaisenaan. Paikan vaihtumisen yhteydessä myös aikataulu päivittyy: ovet klo 19:00 ja showtime 20:30.

Translate »