Aknestik juhlakiertueelle keväällä

Suomirokkia, Jokapäivä, Haukipudas ja Sata vuotta kaivossa -kappaleista tuttu Aknestik suuntaa keväällä Toiset sata vuotta kaivossa -kiertueelle. Haukiputaalaisyhtye soittaa yhteensä 8 keikkaa ympäri Suomen helmi-maaliskuussa 2024. Luvassa on vanhojen ja uusien Aknestik-fanien kokoontumisajot, jossa keräännytään tapaamaan vanhoja tuttuja ja nauttimaan 90-luvulla aktiivisena toimineen bändin musiikista.

”Aknestik on nyt paremmassa iskussa kuin koskaan 90-luvulla, jolloin kiersimme Suomea vuosittain aina uuden albumin kanssa. Soittoon on tullut voimaa ja rauhaa, ja lauluihin elettyä elämää ja patinaa. On ollut hienoa nähdä, kuinka monet lauluista ovat jääneet elämään kansakunnan laulukirjoihin ja karaokevihkoihin. Nyt voimme soittaa surutta kaikki parhaat biisit ja tavata keikoilla kaikkia mahtavia tyyppejä, joita emme ole nähneet pitkään aikaan”, Aknestikin solisti Jukka Takalo kertoo.

90-luvulla legendaariselle Poko Rekordsille 7 albumia levyttänyt yhtye teki aikoinaan lukuisia radiohittejä, keikkaili raivokkaasti ja nousi festareiden päälavasarjaan ennen kuin lopetti aktiiviuransa kesällä 2002.

”Tulevalla kiertueella emme juhli merkkipäiviä, vaan sitä että olemme elossa ja edelleen elämämme iskussa. Juhlimme ystävyyttä, emmekä vaikka sitä, että tupla-platinaa meille tuoneen Suomirokkia-kappaleen julkaisusta on kulunut neljännesvuosisata. Tai sitä että bändin keksimisestä koulun fysiikan luokan varastossa on kulunut, uskaltaako tätä sanoakaan, ensi keväänä 40 vuotta. Eka kerran sijasta kiinnostaa kuitenkin enemmän se seuraava kerta. Se olkoon se tärkein merkkipäivä”, Takalo jatkaa.

Aknestik Sawohouse Undergroundissa 8.3.2024

Ovet avautuvat klo 20.00. Showtime klo 23.00

Liput ovat myynnissä Tiketti.fi. Lippuja on mahdollista ostaa ennakkoon myös Sawohousen ravintolan ja Ohjelmaravintola Maximin kassalta.

Ennakkoliput: 27,50€ (+pm), liput ovelta 35€

Aknestik: Toiset sata vuotta kaivossa -kevät 2024

28.2. Helsinki, Tavastia

29.2. Tampere, Tullikamarin Klubi

1.3. Jyväskylä, Ilokivi

2.3. Oulu, Tullisali

8.3. Kuopio, Sawohouse Underground

9.3. Kuusankoski, Pato Areena

15.3. Hämeenlinna, Suisto

16.3. Turku, Utopia

Aknestik Facebookissa, Instagramissa

Translate »