• Tarhakuja 1 Kuopio Kuopio 70780 Finland
  • +358 10 338 9490

Murheenlaakson juhlakiertue 30-vuotta täyttäneen Totuus palaa -albumin kunniaksi on alkanut.

Uudenvuoden aatton 1989 vaihtuessa tammikuun ensimmäiseksi päiväksi 1990 Otra Romppanen sai Equaliz-studion Ari Hämäläisen kanssa valmiiksi Mana Manan esikoisalbumin miksaukset. Totuus palaa -nimen saanut pitkäsoitto julkaistiin myöhemmin samana vuonna, ja se on saavuttanut klassikon aseman – tietokirjailija-toimittaja Ari Väntänen puhuu apokalyptisesta rockista ja tuomiopäivän bluesista, jonka ”musta valo loistaa ikuisesti suomalaisen rockin tähtitaivaalla”.

Mana Manan laulaja-biisintekijä Jouni Mömmön vereslihaiset tekstit ja Otran luoma raskaan psykedeelinen kitaravallisoundi ovat jättäneet jälkensä niin suomalaiseen rocklyriikkaan kuin sävelmaailmaankin. Omia versioitaan Mana Manan kappaleista ovat levyttäneet muun muassa PMMP:n Paula ja MiraViikate ja Kotiteollisuus.

Svart Records julkaisee Totuus Palaa-levystä rajoitetun 30-vuotisjuhlapainoksen kiertueen kynnyksellä.

Jouni Mömmö menehtyi oman käden kautta 1991. Hänen tarinansa sai ansaitsemaansa huomiota keväällä 2018 julkaistun Samuli Arkon kirjoittaman Totuus palaa – Jouni Mömmön maailma -elämäkerran myötä.

Mana Manan kappaleiden sovittajana ja tuottajana yhtyeen musiikilliseksi dynamoksi noussut Otra toteutti Mömmön jälkeensä jättämistä biiseistä albumin Murheen laakso, joka julkaisiin vuonna 2000. Mana Mana -kokoonpanon viimeiseltä keikalta taltioitu Kuolla elävänä – Live 2001 -albumi näki päivänvalon 2004.

Mana Mana-nimestä luopumisen jälkeen Otran johtama kokoonpano on esiintynyt valikoiden ja harvakseltaan nimellä Murheenlaakso plays Mana Mana. Keväällä 2020 yhtye aktivoituu kunnioittamaan Jouni Mömmön elämäntyötä Totuus palaa-juhlakiertueella.

Lavan lämmittelee Atlases. Atlases on suomalainen post-metal -yhtye Porista. Yhtye perustettiin entisen Oceanwake-kitaristin Ville-Veikko Laaksosen toimesta vuonna 2017. Yhtyeen itsensä mukaan vaikutteina toimivat Neurosiksen, Isisin, Red Sparowesin, God Is an Astronautin, Pelicanin sekä If These Trees Could Talkin kaltaiset yhtyeet.

Murheenlaakso Sawohouse Undergroundissa 9.9.2022. Liput ennakkomyynnissä TIKETISSÄ 15€+ toim. ja ovelta 20 €, ovet auki klo 20.00. Showtime Atlases klo 20.30 Murheenlaakso klo 22.00

Translate »