• Tarhakuja 1 Kuopio Kuopio 70780 Finland
  • +358 10 338 9490

Indica tunnetaan yhtenä Suomen musiikkimaailman 2000-luvun merkittävimmistä rockbändeistä, jonka omaleimaista soundia luonnehtivat solisti Jonsun lauluääni, konstailemattomat ja raikkaat sävellykset sekä ajanhenkiset, mutta ikuisuuden ja ajattomuuden kysymyksiä henkivät sanoitukset, joihin on tuotu mukaan kansanrunoudellisia aineksia.

Uusi single Vuonna 95 tuo Indican maailman tähän päivään ja muistelee ilolla yhteistä nyt, kun yhtyeen jäsenten elämäntilanteet ovat nekin tuosta ajasta muuttuneet. Kappale on edellisten lailla Jonsu Salomaan säveltämä ja sanoittama. Sovitukset ovat Erno Laitisen ja Indican käsialaa. Single julkaistaan 24.3.2023 digitaalisissa palveluissa. Singlen julkaisee Vallila Music House.

Jonsu kertoo biisistä seuraavaa: ”Vuonna 95 on nostalginen kappale ajasta, jolloin jokaisella radiokanavalla soi Scatman ja Levikset olivat maailman kovin juttu. Elämä oli ihanan yksinkertaista ja ilmastonmuutoksen sijaan taisteltiin liian aikaisia kotiintuloaikoja ja aivan liian harvoin pidettäviä karkkipäiviä vastaan.”

Yhtyeen solisti Jonsu Salomaa ja basisti Heini Säisä kertovat paluustaan ja keikkasuunnitelmistaan ensimmäisessä tv-haastattelussaan vuosiin, joka nähdään MTV Huomenta Suomessa sunnuntaina 19.3.2023 kello 10.35 alkaen.

Indican jättihittejä ovat muun muassa Ikuinen virta, ScarlettVuorien taa ja Linnansa vanki. Yhtyeen vuonna 2004 julkaistu debyyttialbumi Ikuinen virta myi kultaa ja platinaa ja seuraava Tuuliset tienoot vuodelta 2006 myi puolestaan kultaa. Yhtyeen kaksi uutta, tänä vuonna julkaistavaa singleä ovat heidän ensimmäisten tuottajien Gabi Hakasen ja Erno Laitisen luotsaamia studiosessioita, mikä merkitsee luontevaa paluuta juurille.

Yhtyeen paluusta Jonsu kertoo seuraavaa: ”Olemme tavanneet säännöllisesti viimeiset neljä vuotta ja miettineet, kuinka mahtavaa olisi tehdä taas yhdessä uutta musiikkia ja keikkoja. Ajoitus tuntui nyt täydelliseltä ja olemme todella onnellisia, että voimme viimeinkin toteuttaa paluumme perään kyselleiden rakkaiden fanien toiveen. Päätimme ottaa yhteyttä Ikuinen virta -levyllä ja useilla muilla Indican levyillä vaikuttaneeseen tuotantotiimiin Erno Laitiseen ja Gabi Hakaseen ja kaikki lähtikin siitä vauhdilla käyntiin.”

“Olimme todella otettuja, kun bändi ehdotti yhteistyötä 20 vuoden jälkeen. Lähdimme ilman muuta mukaan,” Gabi Hakanen ja Erno Laitinen kertovat.

Indican kokoonpano 2023

Jonsu Salomaa, laulu
Heini Säisä, basso
Sirkku Karvonen, koskettimet
Alina Toivanen, rummut

Indica Sawohouse Garden Live 11.8.2023

Lippujen hinnat: ennakkoon Tiketti.fi 25€ sis: pm, Liput ovelta: 30€

Ovet auki: 18.00 Showtime: 20.30

Keikkauutisia:

https://www.is.fi/musiikki/art-2000009456637.html

Translate »