Diablon E20 Eternium exclusively! -juhlakiertue keikka Sawohouse Undergroundissa 20.4.24.

Diablo starttaa merkkivuoteen. Suomalaisen äärimetallin luottomiehet juhlistavat läpimurtoalbumiaan, 20 vuotta sitten ilmestynyttä kriitikoiden ja yleisön suosikkia, Eternium-levyä juhlallisin menoin. Luvassa on albumin ympärille rakennettu konseptikiertue, uusi video ja vinyylijulkaisu.

Eterniumia livenä Diablo aloittaa 10 keikan E20 – Eternium exclusively!juhlakiertueen 5.4. Turun Logomosta ja kiertää Lappeenrannan, Helsingin, Savonlinnan, Kuopion, Tampereen, Lahden, Jyväskylän ja Seinäjoen kautta Ouluun. Kiertueella tullaan kuulemaan livenä kaikki Eternium-albumin biisit, joista osaa ei ole koskaan esitetty livenä, sekä muita valikoituja biisiharvinaisuuksia.

”Palaamme vielä hetkeksi luoksenne parin vuosikymmenen takaisella julkaisullamme, joka tuntuu merkitsevän monille kuulijoille niin kovin paljon”, yhtye kommentoi.

Rajoitettu vinyylipainos Eternium-albumi on ensimmäistä kertaa saatavana rajoitettuna vinyylipainoksena Levykauppa Äxästä perjantaista 1.3. alkaen.

Eterniumilla yhtyeen usko ja siihenastiset vaikutteet yhdistyivät formaattiin, josta se parhaiten opittiin tuntemaan. ”Levynkansia katsellessa muistojen tulva on väistämätön: Queen of Entityn synty, Lenita Airiston kommentit Read My Scars -videobiisistä Levyraadissa, yöllinen ennakkokuuntelutilaisuus levy-yhtiön toimistolla ja maatilamatkailua Kaustisilla. Videon kuvauksissakin rikottiin kaikkia mahdollisia työaikasäädöksiä.”


Tummien vesien tulkit

Omintakeisesta soinnista sekä tinkimättömistä ja taidokkaista sävellyksistään tunnettu yhtye kuvittaa suomalaista mielenmaisemaa tummin siveltimen vedoin. Levyillä innoittavina teemoina ovat vaikuttaneet niin Kahdeksan Surmanluotia -elokuva, haaksirikkoutuneet ihmissuhteet kuin post-apokalyptinen avaruusodysseiakin.
Diablo on tunnettu myös pikimustasta huumoristaan ja suorastaan hengellisiä elementtejä sisältävistä konserteista, joissa tavataan yhtyeen mukaan tervata muutakin kuin venettä – rauhassa ja maltilla.
Pidetyn livebändin maineessa oleva kvartetti on julkaissut seitsemän albumia, joista viimeisimmän When All the Rivers Are Silent vuonna 2022. Tämän kyseisen julkaisun tiimoilta on nyt tarjolla myös uunituore video.

Yhtye toivottaa yleisön tervetulleeksi viihtymään kanssaan kevään keikoille Eterniumin juhlavuonna. ”Käsiohjelmia lienee suotta painaa. Samalla kiitämme teitä kuluneesta reilusta kahdesta vuodesta. Jääkööt ne muistoihinne tuoreen videon myötä.”

DIABLO Sawohouse Undergroundissa lauantaina 20.4.

Ovet klo 20.00. Showtime klo 23.00. Ikäraja: 18+

Liput keikalle tulevat myyntiin tiistaina 27.2.24 klo 10.00 Tiketti.fi

Ennakkoliput 25€(+pm), liput ovelta 30€

Translate »