• Tarhakuja 1 Kuopio Kuopio 70780 Finland
  • +358 10 338 9490

Suomirockin suurimpiin nimiin lukeutuva Don Huonot yllättää ilmoittamalla paluustaan keikkalavoille ensi keväänä. Luvassa on ainutlaatuinen MUSTAA JA VALKOISTA -klubikiertue, jonka keikat koostuvat intensiivisestä kahden setin kokonaisuudesta. Illat alkavat akustisella osuudella, jonka jälkeen lyhyen tauon jälkeen on sähköisen keikan vuoro. 

MUSTAA JA VALKOISTA -kiertue pitää sisällään seitsemän keikkaa, jotka järjestetään Suomen parhailla rock-klubeilla. Ensimmäisenä Don Huonot nähdään Kuopion Sawohouse Undergroundissa perjantaina 12. huhtikuuta. Sen jälkeen kiertue jatkuu Tampereen Pakkahuoneelle, Turun Teatroon, Lahden Finlandia-klubille, Helsingin Tavastialle, Jyväskylän Lutakkoon ja Seinäjoen Rytmikorjaamolle. Kevään kiertueen ennakkolippujen myynti alkaa perjantaina 17.11. klo 10.00

– Vuosi sitten kokoonnuimme pitkän tauon jälkeen Jussi Chydeniuksen täyttäessä pyöreitä, ja heitimme hänen synttäribileissään akustisen keikan. Illasta jäi kohottava fiilis ja sen jälkeen meitä ei tainnut olla vaikea taivutella palaamaan lavoille viiden vuoden tauon jälkeen. Teimme alkusyksystä uudet akkarisovitukset 17 biisistä, joista valitsemme jokaiselle illalle omanlaisensa kokonaisuuden. Mukana on myös harvemmin livenä kuultuja kappaleita. Uusissa sovituksissa laulujen tarinat, melodiat ja lauluköörit saavat tilaa. Akustinen setti ei kuitenkaan ole pelkkää tunnelmointia vaan myös rytmistä ilottelua. Iltojen toinen osuus  taas musisoidaan sitten äänekkäämmin sähkökitarat edellä. Odotamme kaikki jo tulevia klubikeikkoja suurella innolla, Kalle Ahola kertoo.

Don Huonot lähtee MUSTAA JA VALKOISTA -kiertueelle yhtyeen viimeisimmän ja samalla pitkäikäisimmän kokoonpanon kanssa: Kalle Ahola (laulu, kitara), Jussi Chydenius (rummut), Jukka Puurula (basso) ja Kie von Hertzen (kitara).  Tulevalla kiertueella Don Huonojen lisäksi lavalla nähdään yhtyeen monivuotinen kiertuekitaristi, multi-instrumentalisti Jarmo Saari.

Helsingissä vuonna 1989 perustettu Don Huonot viettää ensi vuonna 35-vuotisjuhlavuotta. Edellisen kerran yhtye nähtiin livenä vuonna 2019 yhtyeen juhlistaessa 30-vuotista taivaltaan. Tuolloin bändi esiintyi kesän festareilla, jonka jälkeen hyvästeli yleisön kolmella loppuunmyydyllä Tavastian juhlakeikalla. Toistaiseksi viimeisimmän klubikiertueensa bändi teki vuonna 2017 Hyvää yötä ja huomenta -albumin tiimoilta.

Don Huonot – MUSTAA JA VALKOISTA

PE 12.4. Kuopio, Sawohouse Underground

LA 13.4. Tampere, Pakkahuone

PE 19.4. Turku, Teatro (Logomo)

LA 20.4. Lahti, Finlandia-klubi

LA 27.4. Helsinki, Tavastia

PE 3.5. Jyväskylä, Lutakko

LA 4.5. Seinäjoki, Rytmikorjaamo

Katso paikkakuntakohtaiset lipunmyyntitiedot osoitteesta: www.warnermusiclive.fi/donhuonot

Translate »