• Tarhakuja 1 Kuopio Kuopio 70780 Finland
  • +358 10 338 9490

Elokuun hämärtyvät kesäillat ja tunnelmallinen Jazz -ilta, voitko kuvitella paremapaa yhdistelmää? Nyt tätä on tarjolla Sawohouse Garden Livessä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

 Janet Evra (USA) tulee esiintymään Suomen kiertueellaan Sawohouse Garden Live goes Jazz -iltaan perjantaina 6.8. Samana iltana kuullaan myös Kaisa Mäensivu Trioa. Nyt on upea ilta tulossa!

Lauantaina 7.8. on vuorossa ilmaiskonsertti, jolloin menosta vastaa Suininlahti Brass Quintet


———————————-

 

Perjantaina 6.8.

Janet Evra (USA)

 

 

 

Gloucesterista, Englannista, kotoisin oleva Janet Evra on laulaja, basisti, säveltäjä ja lauluntekijä, joka asuu tätä nykyä St. Louisissa, Yhdysvalloissa. Hän sekoittaa musiikissaan perinteistä bossa novaa, sambaa ja latinojazzia moderneihin vaikutteisiin indie-twistillä ja tuottaa siten tuoretta, puoleensavetävää ja omaperäistä musiikkia. Evra laulaa englanniksi, portugaliksi, espanjaksi ja ranskaksi. Hänen debyyttialbuminsa Ask Her to Dance (2018) sai kriitikoilta suitsutusta. All About Jazz -lehden arvio tiivisti: ”Jokainen soittaja on huippuluokkaa ja jokainen Evran laulufraasi vaikuttaa olevan hymyn korostama.”Janet Evra Quartetissä soittavat Will Buchanan (USA) kitarassa, Tomi Kämäräinen rummuissa ja Tuomo Uusitalo pianossa.

 

 

Kaisa MäensivuTrio

 

 

 

Kansainvälisestikin maineikkaan nuoren polven basisti Kaisa Mäensivun triossa kuullaan laulun ja vibrafonin harvinaista yhdistelmää, sekä kolmen huippumuusikon aikaansaamaa huumaavaa groovea. Nyt mukaan syöttämään lisää tulta liekkeihin saadaan tenorisaksofonisti Joonatan Rautio.Mäensivun loistokkaasti bassolinjoillaan johtaman yhtyeen ohjelmisto koostuu sekä trion jäsenten sävellyksistä, että persoonallisesti sovitetuista ja terävästi suomenkielelle käännetyistä jazzlauluista Mäensivun tulkitsemana.Tuoreessa yhtyeessä on suuren maailman meininkiä ja vankkaa kokemusta laulajien kanssa työskentelystä: newyorkista kotoisin oleva rumpali Joe Peri on levyttänyt Tony Bennettin kanssa, ja vibrafonisti Severi Pyysalo on työskennellyt Sarah Vaughnin kanssa.Eri sukupolvista ja maailmankolkista yhteen päätyneet muusikot juhlistavat jazzmusiikin heille tarjoamaa yhteistä kieltä. Yhtyeen musiikkia julkaistiin maaliskuussa 2021 Flame Jazz Recordsin kautta. (Teksti: Tomi Kämäräinen)

Lauantaina 7.8. Suininlahti Brass Quintet

Suininlahti Brass Quintet, tuttavallisemmin SBQ on kuopiolaisten pitkän linjan puhallinmuusikoiden muodostama vaskiyhtye.  Soittajien kotisatamana toimii Kalakukko-orkesterit ry ja etenkin Kalakukko Wind Band-puhallinorkesteri.

Vaskikvintetti on perinteinen mannermainen vaskisoittimista muodostunut viiden soittajan pienkokoonpano, jonka instrumentteina ovat 1.- ja 2. trumpetti tai kornetti, käyrätorvi, pasuuna ja tuuba. Kvintetille on maailmalla sovitettu paljon erilaista musiikkia, koska kokoonpanon pehmeä perussoundi sopii monenlaiseen ohjelmistoon, niin klassiseen kuin kevyempäänkin musiikkiin.

Suininlahti Brass Quintet’in ensiesiintyminen tapahtui Siilinjärven Toivalassa, Suininlahden koulussa joulukuussa 2019. Koulu on toiminut myös kokoonpanon harjoitusluolana. Kesällä 2020 bändi järjesti yllätyksellisiä pop-up-puistokonsertteja eri puolilla Kuopiota. Koronarajoitusten vuoksi SBQ oli toivottu vieras striimattujen sanajumalanpalvelusten avustajana niin Kuopiossa kuin Siilinjärvelläkin. Kesällä 2021 ohjelmisto vaihtuu swengaavaan musiikkiin ja hyvällä tuurilla bändin saattaa bongata jossakin aurinkoisessa puistossa jazzahtavan ohjelmistonsa parissa.

SBQ:ssa soittavat Mikko Heimonen, Jesse- Joonas Kemppainen ja Ilpo Kemppainen trumpetti, Tomi-Pekka Tuomainen käyrätorvi, Seppo Kokko pasuuna ja Olavi Hiltunen tuuba. Lyömäsoittajina vierailevat tarpeen mukaan Kai Seppänen ja Vesa Kauhanen.  

 

7.8. illan kokoonpano:

Ilpo Kemppainen ja Mikko Heimonen, trumpetti

Tomi-Pekka Tuomainen, käyrätorvi

Seppo Kokko, pasuuna

Olavi Hiltunen, tuuba

Tule nauttimaan todella upeasta esityksestä, hyvästä ruoasta ja ihanista kesäisistä juomista viihtyisälle terassillemme.Voisiko kesäiltaa enää tyylikkäämmin viettää!

 Liput perjantain keikalle ennakkoon TIKETISTÄ 22,50€ tai ovelta 25€, Ovet auki (pääsylipuilla sisään ) klo 18.00, Showtime klo 20.00.

Tapahtuma-alueelle on mahdollista tulla ruokailemaan jo aikaisemmin. Ravintola palvelee klo 16.00 alkaen

Lauantain tapahtumaan on vapaa pääsy

Translate »